1

ورزش تمرینات کاربردی ( فانکشنال ترینینگ) برگرفته از اصول اولیه حرکتی و بصورت تخصصی در چارچوب حفظ ثبات، تعادل، هماهنگی عصبی و عضلانی و تقویت سیستم حسی و عمقی در کمترین زمان ممکن درهر مکان وبدون نیاز به ابزارخاص  برای تمامی سنین در جهت بهبودالگوهای حرکتی درراستای تقویت تندرستی و آمادگی جسمانی و پیشگیری وحتی بهبودآسیب های حرکتی و بالا بردن عملکرد بدن می باشد.

فانکشنال ترینینگ با توجه به همسو بودن با علم روز ورزش دنیا وبهره گیری از روش های نوین درجهت گسترش عملکرد ذهنی وتقویت سیستم عصبی مرکزی بابهره مندی ازتست های ارزیابی و غربالگری مختص این رشته می تواند با طراحی تمرینات ویژه جهت ایجاد شرایط امن ومطمئن حرکتی در دستیابی به  تندرستی  و ارتقاء آمادگی جسمانی ورزشکاران حرفه ای در تمام رشته های دیگر ورزشی نیز مفیدوکارآمدباشد.

تمرینات کاربردی همچنین می تواند در جهت بالا بردن کارآیی و بهره وری بهتر در محیط کار و ایجاد ایمنی بدنی برای افراد درمشاغل نیز موثر واقع شود.درواقع تمرینات کاربردی مجموعه ای ازتمرینات بدون محدودیت برای همه افراد درهرسنی ازسطح مبندی تا پیشرفته می باشد

تمرینات کاربردی یا تمرینات عملکردی یا فانکشنال ترینینگ که می‌توانیم به آن تحت عنوان روش‌های تمرینی و کاربردی گفته می‌شود و در سال ۱۳۹۶ و با مجوز وزارت ورزش و جوانان فعالیت خود را در فدراسیون  آغاز نمود. با توجه به ماهیت تمرینات کاربردی و فانکشنال که مناسب برای تمامی افراد جامعه و همچنین مناسب برای مشاغل مختلف می‌باشد. از طرفی تمرین باعث وسیله‌ای برای بهبود عملکرد و اجرای ورزشکار بوده که با تمرینات فانکشنال باعث اوج اجرا خواهد شد.

ماهیت  تمرینات کاربردی و فانکشنال ترینینگ با اصل ویژگی تمرین و رشته تمرینات خاص در سیستم‌های حرکت شناسی، یبومکانیک، سیستم‌های انرژی و بهبود فاکتور‌های جسمانی می‌پردازد. از ویژگی‌های تمرینات کاربردی و فانکشنال ترینینگ اینست که همه عضلات را یکپارچه و هماهنگ درگیر می‌نماید و جزئی برخورد ننموده و این باعث می‌شود که بدن به حالت داینامیک و پویایی برسد.

تمرینات کاربردی و فانکشنال به ابزار خاصی نیاز ندارد البته ابزار‌هایی وجود دارد که می‌تواند برای بهبود عملکرد، تناسب اندام و اثربخشی که از خصوصیات بارز تمرینات فانکشنال است به ما کمک کند در اکثر باشگاه‌ها، منازل و ... وجود دارند مانند انواع کش لوپ – وایپر- ریپ – هالتر- کتل بل – بوسبال - توپ تعادل – استپ - تجهیزات معلق – دمبل- و بتل روپ و ... .

از ویژگی مثبت تمرینات کاربردی و فانکشنال در کاهش هزینه در امکانات و تجهیزات و حتی در زمان است. حتی تمرینات کاربردی فانکشنال می‌توانند در حوزه‌های بازتوانی و کاهش دوره مصدومیت ورزشکاران و افرادی که دچار مشکلات عضلانی و مصدومیت‌ها هست استفاده شود.استقبال از این رشته و روش‌های تمرینی به نحوی است که در اکثر باشگاه‌ها و سازمان‌ها و حتی در منازل برای تمامی گروه‌های سنی بسته به سن و جنس و نوع فعالیت آنان می‌توان برنامه ریزی داشت بطوریکه که برای یک فرد میانسال که هدفش بهبود انجام فعالیت‌های روزانه است می‌توان برنامه ریزی نمود و حتی برای کودکان در قالب فعالیت‌های بازی و در ورزشکاران حرفه‌ای ارتقای عملکرد بهتر می‌توان استفاده نمود.