123

 

ورزش بادی بالانس
ورزشی قدرتی، استقامتی برای سلامت عمومی، قوی¬بودن، آرامش و تمرکز
بادی بالانس چیست؟
بادی بالانس، ترکیبی از حرکات منتخب و اصلاح شده ورزش¬های تای¬چی، یوگا و تمرینات پیلاتس می¬باشد. ورزشی قدرتی- استقامتی که بر روی بزرگ¬ترین و کوچک¬ترین عضلات تاثیر می¬گذارد. 
بادی بالانس احساس شما را تغییر خواهد داد. انعطاف¬پذیری بدست خواهید آورد و از نظر فیزیکی و ذهنی هوشیارتر خواهید شد، احساس آرامش و تمرکز بیشتری خواهید کرد.
روش تمرینی کلاس¬های بادی¬بالانس همراه با موسیقی استاندارد و کروگرافی (طرح برنامه) می¬باشد. جلسات کلاس بادی¬بالانس 2 تا 3 جلسه در هفته توصیه می¬شود. برای تاثیر هرچه بیشتر این ورزش بهتر است این امر با 3 جلسه در هفته تحقق بخشد. به صورت استاندارد هرجلسه بین 55 تا 60 دقیقه برنامه¬ریزی می-شود که حدود 10 تا 15 دقیقه از آن به ریلکسیشن و آرام¬سازی تعلق دارد. این ورزش محدودیت سنی نداشته و ورزشی است برای تمامی نسل¬ها.
ورزش بادی بالانس برای چه¬کسانی مناسب است؟
به طور کلی قشر گسترده¬ای را در بر می¬گیرد. این رشته برای کلیه افراد، از افرادی که دارای مشکلات و بیماری-های خاص هستند تا سنین و سطح¬های مختلف مناسب است. همچنین ورزش مناسبی برای افرادی است که تمایل به افزایش انعطاف و تقویت عضلات خود، به صورت گسترده دارند. علاوه بر موارد بیان شده، حرکات اصلاح¬شده ورزش بادی¬بالانس برای زنان باردار بسیار مفید می¬باشد. 
تاریخچه ورزش بادی¬بالانس در ایران
تاریخچه و مهد این ورزش به سال 1997 اوکلند کشور نیوزلند باز می¬گردد و از آن زمان توسط آقای فیلیپ میلر، بنیانگذار این رشته به جهان معرفی گردید. کمیته بادی بالانس در آذرماه سال 1389 به ریاست خانم دکتر بیتا بردبار آذری تحت پوشش فدراسیون اسبق آمادگی جسمانی و ایروبیک جمهوری اسلامی ایران، تشکیل و آغاز به کار نمود و توانست علاقمندان و مخاطبان زیادی را به خود جلب کند.
یکی از اهداف بنیان این رشته در ایران، بهبود کیفیت زندگی، ارتقاء سطح سلامت و تندرستی عموم افراد جامعه با کمترین هزینه و امکانات می¬باشد.
بهره¬گیری این ورزش از برخی از حرکات منتخب و اصلاح شده تای¬چی، یوگا و پیلاتس خود مزید بر علت جذابیت این رشته می باشد.
ورزش مهندسی شده بادی بالانس
عبارت مهندسی شده از این بابت برازنده این رشته می¬باشد که در هر جلسه تمرینی به تمامی ابعاد مورد نیاز انسان (جسم و روان) توجه می¬شود. از تقویت ریزترین تا درشت¬ترین عضلات، از انعطاف تا قدرت و استقامت، و در پایان نیز با پالایش روح و آرامش و مدیتیشن، سفر تمرینی خود را به پایان رسانده و ابعاد روحی و روانی را تقویت و مورد رهاسازی قرار می¬دهد.
این توضیحات قطره¬ای از دریای بی¬کران بادی¬بالانس است. کسانی که حتی فقط یک جلسه این رشته را تمرین کرده¬اند، اتصال به این دریای بی¬کران را در خود احساس و آن را توصیف می¬کنند. 
به¬عبارتی مهندسی در این ورزش یعتی استفاده از قواعد استاندارد یکسان، برای همگان، جهت رسیدن به تعالی ورزشکار در تمامی جنبه¬های روحی و جسمانی که هدف خاص و محض این رشته می¬باشد. 
در کلاس¬های بادی بالانس
در این رشته ورزشی باید لباس مناسب و راحت پوشیده شود. نیازی به پوشیدن کفش ورزشی ندارد. علت این امر حفظ موقعیت در حرکت تعادلی است.
در فصل سرد سال، همراه داشتن لباس اضافی توصیه        می¬شود، زیرا برای آرامش و مدیتیشن هیچ امری نباید تمرکز را برهم بزند.
وسیله اصلی در این ورزش به همراه داشتن یک زیرانداز مناسب (مت ورزشی) است. 
ارگان¬های درگیر در ورزش بادی بالانس
بادی بالانس بر روی تمام اعضای بدن تاثیرگذار است:
ساختار اسکلت بدن؛
عضلات، سیستم عصبی؛
غدد مترشحه داخلی (که متابولیسم را بالا می¬برد)؛
سیستم ایمنی بدن
فواید کلاس بادی بالانس
1. سیستم تعادل بدن را تقویت می¬کند.
2. در بازشدن ذهن و آزادسازی آن موثر است.
3. در افزایش قدرت بدنی تاثیر دارد.
4. بعد جسمانی و بعد روانی فرد ورزشکار را همسو می¬سازد.
5. توانایی کنترل خشم را افزایش می¬دهد.
6. نشاط¬آور است.
7. هر قعطه از تمرینات بادی¬بالانس همانند یک مدیتیشن عمل می¬کند.
8. ورزشی برای تحقق آرامش است.
9. عاملی برای تقویت قوای جسمانی می¬باشد. 
تاثیر ورزش بادی بالانس پس از 8 هفته ورزش پیاپی
1. بهبود در حسن سلامت؛
2. بهبود در انعطاف¬پذیری و حرکت¬پذیری مفاصل؛
3. بهبود در دوام قدرت و قدرت عملکردی؛
4. بهبود در استقامت عضلانی؛
5. بهبود در حجم تراکم استخوانی؛
6. کاهش سطح استرس و بالا بردن توانایی برای کنترل برخود و آرامش؛
7. کاهش وزن بالقوه از طریق سوزاندن کالری و افزایش بافت عضلانی.
زیرمجموعه رشته ورزشی بادی¬بالانس
بادی¬بالانس وایو؛
بادی¬بالانس کودکان؛
بادی¬بالانس سالمندان؛
بادی¬بالانس بار؛
بادی¬بالانس هنری؛
پارا بادی¬بالانس؛
بادی¬بالانس برد؛
HITT Body and Mind